Tots els acords adoptats per la Junta de propietaris de qualsevol comunitat s´han de consignar en un llibre d´actes. La seva existència i regulació es troba en l´art. 553-28 del Codi Civil de Catalunya.
En termes generals, el primer requisit que ha de complir el llibre d´actes és la legalització pel Registrador de la Propietat que sigui territorialment competent.
Un cop diligenciat, s´hi han de transcriure les actes de totes les juntes de propietaris. Per tant:
a).- Data i lloc de celebració de la reunió.
b).- Autor de la convocatòria i, en el seu cas, els propietaris que l´hagin promogut.
c).- Persones que han actuat com a President i Secretari de la junta.
c).- El carácter ordinari o extraordinari de la reunió i la indicació sobre la seva celebració en primera o segona convocatòria.
d).- Relació dels assistents, dels seus respectius càrrecs, i dels propietaris representats, amb indicació de les seves quotes de participació.
e).- L´ordre del dia de la reunió.
f).- Els acords adoptats.
L´acta serà signada pel President i pel Secretari.
La llei no exigeix que consti en l´acta totes i cadascuna de les deliberacions i totes i cadascuna de les intervencions dels propietaris, sino únicament els acords adoptats.
Nogensmenys, cal tenir en compte que el llibre d´actes pot tenir un important valor provatori en els Tribunals de Justícia, de manera que allò que sigui dit en una reunió, i recollit en el llibre d´actes, pot tenir valor de prova preconstituida en un posterior litigi.
Finalment, convé recordar que les actes de les reunions han de ser trameses a tots els propietaris, a efectes de una possible impugnació.